+380502779013; +380982779013 ТОВ «ДНІПРОАВТОКРАЗ»
UA MarketДніпропетровськДНІПРОАВТОКРАЗСтатьиБакелітовий лак ЛБС-1. Як правильно наносити бакелітові покриття. Інструкція з використання ЛБС-1
Контакти

Бакелітовий лак ЛБС-1. Як правильно наносити бакелітові покриття. Інструкція з використання ЛБС-1

Бакелітовий лак застосовують головним чином для захисту від корозії хімічного обладнання та різних деталей до нього. Щоб отримати якісне бакелітове покриття, поверхню, що захищається, ретельно очищають від бруду, іржі та жирових забруднень піско- або дробоструминним апаратом до появи сіро-матового відтінку.

Як шар грунтовки застосовують бакелітовий лак, що містить 25-40% наповнювача (каоліну, графіту або діабазового порошку). Ґрунтувальний склад наносять малярним пензлем з деяким зусиллям для того, щоб втерти грунт у поверхню металу не пізніше ніж через 2-3 години після його очищення, щоб уникнути утворення на металі нальоту іржі.

Після природного сушіння (не менше 4 год) і наступної полімеризації першого шару грунту обгрунтовану поверхню покривають другим шаром бакелітового лаку, що містить 20-25% наповнювача, а потім (після полімеризації) третім і четвертим шарами лаку без наповнювача. Загальна товщина лакової плівки знаходиться в межах 03-05 мм.

Лак наносять пензлем і лише при фарбуванні великих апаратів - фарборозпилювачем тонкими шарами без напливів та перепусток з однаковою товщиною покриття по всій поверхні апарату.

Щоб підвищити механічну міцність бакелітового покриття, на ґрунтовану поверхню наклеюють 2-3 шари бавовняної тканини, просоченої в бакелітовому лаку. Тканину наклеюють в такий спосіб.

Попередньо очищену від крохмалю, випрану і просушену тканину нарізають на заготовки необхідного розміру і занурюють у бак, наповнений 25% розчином бакелітового лаку. Через 5-6 хв тканину з бака виймають, віджимають руками (в гумових рукавичках) надлишок лаку і потім просушують на повітрі до видалення розчинника.

Потім підсушену до відлипа тканину наклеюють на ґрунтовану металеву поверхню, намагаючись при цьому не розтягнути її. В іншому випадку тканина може розірватися внаслідок усадки при висиханні. На закінчення тканину фарбують з деяким натиском пензлем, змоченим бакелітовим лаком.

При захисті змійовиків, мішалок та інших деталей хімічної апаратури тканину, просочену бакелітовим лаком, нарізають на смуги і туго намотують на поверхні, що захищаються, перекриваючи краї обтинківки на 30—40 мм. Після того, як усі шари тканини, кількість яких визначається проектом, будуть намотані, на її поверхню наносять покривний шар бакелітового лаку.

Кожен шар покриття піддають тепловій обробці, в результаті якої відбувається затвердіння бакелітового лаку.

Після закінчення теплової обробки апарат, покритий бакелітовим лаком, охолоджують протягом 6-8 годин до температури 20-30 ° С. Якщо теплова обробка проведена добре, колір поверхні лакової плівки - коричнево-червоний, вона гладка і блискуча. Якість покриття при цьому визначають наступним чином: поверхню, яка вкрита бакелітовим лаком і охолоджена до температури 70-80 ° С, протирають в окремих місцях чистою ганчіркою, змоченою в етиловому спирті. Якщо теплова обробка проведена не до кінця, то на ганчірці з'явиться жовто-бура пляма.

Придбати бакелітовий лак ЛБС-1 ви можете прямо у Виробника, переходьте за посиланням:

http://polimer-plus.pp.ua/product/287608-bakelito... або дзвоніть у відділ продажу: 0982779013, 0502779013

13 лютого 2024
© 2013 - 2024 ДНІПРОАВТОКРАЗ Поскаржитися на зміст