+380502779013; +380982779013 ТОВ «ДНІПРОАВТОКРАЗ»
UA MarketДніпропетровськДНІПРОАВТОКРАЗСтатьиЯк застосовувати клей БФ-2, БФ-4 для склеювання поверхонь у домашніх умовах. Інструкція із використання клеїв БФ-2, БФ-4
Контакти

Як застосовувати клей БФ-2, БФ-4 для склеювання поверхонь у домашніх умовах. Інструкція із використання клеїв БФ-2, БФ-4

Клеї серії БФ - це густа прозора рідина світло-жовтого кольору, яку застосовують для склеювання ваз, барельєфів, антикварних виробів з фаянсу, скла, пластмаси, дерева та металів, а також для ремонту металевих виробів: відер, баків та ін. Не рекомендується для склеювання посуду, в якому готують їжу.

При склеюванні треба стежити, щоб у клей не потрапляла вода.

Поверхні виробів, що склеюються, ретельно очищаються від бруду, пилу, іржі та слідів жиру. Металеві предмети обробляють шкіркою та промивають бензином або іншими засобами, неметалеві - миють гарячою водою із содою чи бензином. Місця, що підлягають склейці, після них очищення ретельно просушують. Залежно від типу пошкодження ремонт виробляють наступним чином: краї виробу для склеювання встик змащують тонким шаром клею за допомогою дерев'яної палички або пензлика та висушують на повітрі до тих пір, поки клей не перестане прилипати до пальців.

Потім наносять другий товстий шар клею та злегка підсушують. Склеювані частини щільно з'єднують, зв'язавши мотузкою або бинтом. Склеєні дрібні вироби поміщають у каструлю або металеву банку, заливають водою та ставлять на вогонь. Воду доводять до кипіння, яке повинно тривати не менше трьох годин, після чого каструлю знімають з вогню, охолоджують на повітрі та витягують вироби. Можна також вироби прогрівати в духовках або печах при температурі 120-150 протягом 1 години або над електричною плиткою.

Отвори у виробах, наприклад у металевих, закладаються наступним чином: з відповідного матеріалу (тонкої жерсті, алюмінію, міді і т.д.) вирізують лату, розміри якої повинні бути більшими за отвори на 0,5-1 сантиметр. Накладають латку на отвір і склеюють виріб (див. вище).

Потім усередину посуду наливають воду так, щоб вона доходила до нижнього краю латки і не торкалася її. Поставивши виріб на електричну, газову. плитку або гас, воду кип'ятять не менше двох годин, потім знімають з вогню та охолоджують на повітрі. Якщо латку накладають на днище відра, таза та ін., їх прогрівають над вогнем протягом одного-двох годин.

При склеюванні статуеток, попільничок, антикварних виробів, великих ваз та ін, де не потрібно високої міцності склеювання, можна обмежитися витримкою за кімнатної температури протягом чотирьох діб.

Придбати клею БФ-2, БФ-4 ви можете прямо у Виробника, переходьте за посиланням:

http://polimer-plus.pp.ua/product/1123575-kley-op...

або дзвоніть у відділ продажу: 0982779013, 0502779013

13 лютого 2024
© 2013 - 2024 ДНІПРОАВТОКРАЗ Поскаржитися на зміст
Сайт для бізнесу
Сайт створений на платформі UA MarketUA Market